П`ятниця, 2024-04-26, 9:06 PM
Вітаю Вас Гість | RSS

Костопільський ліцей №6

Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

6 лютого - Всесвітній День безпечного Інтернету

«Створюй, спілкуйся та поважай: кращий Інтернет починається з тобою»

Cаме під таким гаслом цього року відзначають Всесвітній День безпечного Інтернету. Костопільська ЗОШК №6 приєдналась до ряду заходів, присвячених цьому дню, з метою інформування молоді про правила поведінки в Інтернеті, можливі віртуальні загрози та шляхи їх уникнення.

Вчителями інформатики: Лобовою Р.Л., Карпінським О.В., Серветник М.В., класними керівниками та учнівським активом школи було організовано та проведено:

  • урок-подорож «У безпечний Інтернет»;
  • анкетування серед учнів « Я - за безпечний Інтернет!»;
  • перегляд анімаційного фільму «Вірусні хвороби» від «Онляндії» про загрози в мережі;
  • виховні години та бесіди: « Безпечний Інтернет!»;
  • Перегляд мультфільму «Казка про Інтернет»;
  • Перегляд презентації «Інтернет – безпечність»;
  • Перегляд відео ролику «Безпечність школярів в мережі Інтернет», «Інтернет користь чи прихована безпека».

Учні 10-11-х класів, як більш досвідчені користувачі Всесвітньої мережі, провели бесіди з молодшими школярами про безпечну роботу в Інтернеті. Вони розповіли їм про різноманітні ситуації, які можуть виникнути під час користування мережею та ознайомили з правилами реагування на них. Їх робота закінчилася формуванням порад та рекомендацій, виконання яких, допоможе знизити ризики під час перебування їх онлайн.

Учням 8-9-х класів було запропоновано пройти опитування, з метою визначення, що учні нашої школи знають про безпечну роботу в мережі. Слід відмітити, що 80% дітей впевнені у тому, що вони достатньо інформовані про ризики в Інтернеті. Основними інформаторами, за словами дітей, є батьки (59%), друзі (37%) та на останньому місці — вчителі (33%).

Під час уроку-подорожі «У безпечний Інтернет» серед учнів 6-7-х класів , діти активно демонстрували знання безпечного перебування в Інтернеті. Даний захід пройшов у ігровій формі, що надзвичайно сподобалось учням, які з захопленням та активно брали у ньому участь.

Надіємось, що проведені заходи дозволять дітям краще орієнтуватися в онлайновому світі, дадуть можливість робити позитивні вибори онлайн та сформують навички критичного мислення в мережі.

На сьогоднішній день Інтернет надає дітям неймовірні можливості для здійснення відкриттів, спілкування й творчості. Проте, він містить величезну кількість інформації, причому далеко не завжди безпечної. У зв’язку із цим виникає проблема забезпечення безпеки дітей. Адже вони повинні в першу чергу знати, що їм загрожує в мережі та як можна уникнути небезпеки. При створенні правил безпечної роботи в Інтернеті можна використати методику порівняння дій людини в реальному житті з відповідними діями користувача при роботі в мережі. Для учнів початкової ланки ефективним та дієвим способом буде перегляд повчальних мультфільмів: «Чомучка», «Фіксики», «Безпека школярів у мережі», а також перегляд презентацій, створених на основі загальних правил користування мережею: «Правила безпечного користування Інтернетом», «Інтернет загрози», «Урок-подорож мережею» та інші.

 

 

 


 

Категорія: Новини | Додав: kostznz6 (2018-02-08)
Переглядів: 349 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Погода
Погода
Ми на Youtube
Костопільський БТК
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
uCoz