Неділя, 2024-05-05, 10:53 PM
Вітаю Вас Гість | RSS

Костопільський ліцей №6

Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Найцікавіші музеї світу, які можна відвідати онлайн

Музеї США

Сполучені Штати чомусь не заведено вважати країною картинних галерей. Менше з тим, тут знаходяться найвідоміші музеї світу, які відкриють для вас багато нового у світі мистецтва. Сучасні технології дозволяють проводити віртуальні екскурсії до музеїв США із будь-якої точки земної кулі.

Це один із найбільших музеїв світу, а також третій за відвідуваністю. Музей заснували наприкінці XIX століття бізнесмени, які дуже захоплювалися образною творчістю. Музей величезний, тому і знайомство з його онлайн-версією займе трохи часу — у віртуальній колекції місяться близько 400 тисяч робіт! Колекція музею надто прийдеться до смаку тим, хто любить імпресіоністів і постімпресіоністів – тут ви можете побачити роботи Вінсента ван Гога, Джексона Поллока та Джотто ді Бондоне. Поза тим, музей оприлюднив понад 500 книжок із мистецтва, скористатися якими може будь-хто.

https://artsandculture.google.com/partner/the-metropolitan-museum-of-art

 

Національна галерея мистецтв, Вашингтон

Цей монументальний музей варто відвідати хоча б онлайн – тим паче ефект присутності цілком відчутний і віртуально. У цих стінах зібрана дивовижна колекція творів – від Середньовіччя до кінця XIX століття. Серед експонатів можна знайти роботи Рембрандта, Ван Гога, Леонардо да Вінчі, а також геніїв сучасного мистецтва – Пікассо, Матісса, Воргола. І знову ж таки, якщо ви любите імпресіонізм, то полюбите і цей музей, бо тут представлена неймовірна колекція робіт Сезанна, Мане, Ренуара, Дега, Моне.

https://artsandculture.google.com/partner/national-gallery-of-art-washington-dc

Білий дім, Вашингтон

Гадаєте, треба бути великою шишкою, щоб побувати в резиденції американських президентів? Зовсім не обов’язково. Здійснюючи віртуальні екскурсії музеями світу, не пройдіть повз Білого дому. Починаючи з 2010 року, можна зазирнути до «овального кабінету», ситуаційної кімнати (оперативний штаб) і побачити багато цікавого з життя та історії американської верхівки влади.

https://artsandculture.google.com/partner/the-white-house

Музей сучасного мистецтва МоМА, Нью-Йорк

Говорячи про віртуальні музеї світу й зокрема США, варто згадати й цей. Він вважається одним із кращих, ще б пак: цілих шість поверхів містять шедеври образотворчого мистецтва. Серед них – «Водяні лілії» Клода Моне, найбільш відомі твори Ван Гога та Пікассо. На сайті музею можна користуватися фільтром і відбирати роботи за напрямами в мистецтві чи датами, коли вони були створені.

https://artsandculture.google.com/partner/moma-the-museum-of-modern-art

Музеї Великої Британії

Мистецька Велика Британія – це не лише монументалізм і пафосні колони, а й відомі на весь світ музеї. Отож віртуальна екскурсія по музеях світу перебирається через океан і приземлюється на островах Сполученого Королівства.

https://artsandculture.google.com/partner/the-british-museum

Британський музей, Лондон

У одному з головних музеїв Європи й світу можна знайомитися з повним циклом розвитку мистецтва, старт якого сягає пари мільйонів років. Твори з онлайн-колекції мають звуковий супровід із поясненнями, до того ж їх можна збільшувати до досить великих розмірів. Серед особливо цінних експонатів – зібрання творів Мікеланджело, його зібрання графіки та гравюр.

Стоунхендж

Багато хто мріє побачити його на власні очі, але все одно між каміннями прогулятися не вдасться – заборонено й огороджено мотузками. Наживо милуватися цим місцем сили можна з відстані, не меншої за 10 метрів, тож подумайте – чи не ліпше вирушити у віртуальну екскурсію. Так ви роздивитеся загадкові експонати невідомого походження зі значно ближчої відстані.

https://artsandculture.google.com/entity/%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%83%D0%BD%D1%85%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B6/m06wfg

Музеї Франції

Бути у Франції й не відвідати жодного музею – це не комільфо, звісно. Так само, як і вирушати у віртуальні екскурсії музеями світу й оминути музеї Франції.

Лувр, Париж

В онлайн-версії найвідомішого музею світу, де зібрані найкращі зразки світового мистецтва від античних часів до сучасності, можна легко знайти потрібний експонат завдяки зручній системі пошуку. Технології дозволяють оглядати музей під кутом 360 градусів і дізнаватися цікаву інформацію про артефакти, які ви переглядаєте, включно з найвідомішим експонатом не тільки цього музею, а, мабуть, взагалі у світі – знамениту «Мону Лізу».

Паризькі муніципальні музеї, Париж

Це музеї, що підконтрольні мерії столиці Франції. На онлайн-ресурсі представлені 14 із них, серед яких – Музей сучасного мистецтва, Будинок Бальзака, Музей Віктора Гюго, Муніципальний музей моди й інші. Всього на сайті – 240 тисяч екземплярів, які легко знайти, користуючись зручною системою пошуку. Бонус для онлайн-відвідувачів: на сайті є експонати, яких ви не побачите наживо – через те, що занадто крихкі для експозиції.

Музеї Італії

Галерея Уффіці, Флоренція

Щоби познайомитися з колекцією таких майстрів Відродження, як Мікеланджело, Леонардо да Вінчі, Рафаель, Ботічеллі, не обов’язково все кидати й прямувати в самий центр Флоренції. Достатньо зайти в інтернет і насолодитися віртуальним туром цим італійським музеєм. Екскурсія обіцяє бути приємною завдяки зручній системі навігації, до того ж майже всі світові шедеври представлені у онлайн-форматі. До кожного експонату є інформація.

https://artsandculture.google.com/partner/uffizi-gallery

Музеї Ватикану

Онлайн можна переглянути Собор Святого Петра, Базиліку Святого Павла і відому на весь світ Сикстинську капелу, розписану самим Мікеланджело. Традиційно на сайті представлені ілюстрації, які можна збільшувати й натискати на їхній детальний опис.

 

Музеї Нідерландів

https://youtu.be/iTXrfTpufQg?list=PLp9bGKxyieV2QVd07RyNfIC8d-bXsIlM9

Зрозуміло, чиї роботи виставлені в цій галереї. Звісно, подивитись є на що – тим паче, що панорама доволі гарна. Проте описи до експонатів не надто розлогі, відтак вважається, що онлайн-версія розрахована більше на тих, хто вже знайомий із творчістю маестро. Але навіть якщо ви завітали на екскурсію з цікавості – розчаровані не будете.

https://artsandculture.google.com/partner/van-gogh-museum

Інформація для перегляду:

http://art-school.ks.ua/%D1%96%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F/%D0%BC%D1%83%D0%B7%D0%B5%D1%97-%D1%81%D0%B2%D1%96%D1%82%D1%83/

 

Інформація із сайту: https://eventukraine.com/leisure/najcikavishi-muzei-svitu-yaki-mozhna-vidvidati-onlajn/

Категорія: Новини | Додав: kostznz6 (2021-01-05)
Переглядів: 147 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Погода
Погода
Ми на Youtube
Костопільський БТК
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
uCoz