Субота, 2024-05-18, 11:34 PM
Вітаю Вас Гість | RSS

Костопільський ліцей №6

Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Тиждень української символіки

    Формування національної свідомості в підростаючого покоління є однією з найактуальніших програм сучасної освіти. Одним із головних  завдань школи є розвиток творчого, нес­тандартного просторового мислення і застосування його у практичній ді­яльності. Чим раніше діти будуть залучені до цього процесу, тим легше вони в подальшому житті будуть стверджуватися як особистості, проявляти творчий індивідуальний потенціал.

     У рамках Тижня української символіки  в Костопільській ЗОШК І –ІІІ ступенів № 6 були проведені такі заходи: 

    09.11.2020 у 5 – А класі   вчителем Мельник Світланою Миколаївною   був проведений майстер – клас «Лялька – мотанка – диво українського народу». Народна  іграшака – мотанка –  одна з найбільш доступних видів художньої творчості для дітей,  з допомогою якої діти знайомляться з українськими традиціями.  Мотанка – це не просто іграшка, це душа українського народу і одна з улюблених виробів дітей та учнів. З великим інтересом та захопленням дівчатка взялися за роботу та на одному подиху виготовили чудові ляльки – обереги, які планували подарувати своїм рідним.

  09.11.2020 р. у школі-комплексі відбулася акція «Я у вишиванці» до Дня української писемності та мови, до якої приєднався весь учнівсько-педагогічний колектив.

   11. 11. 2020 у 7 – Б класі Мельник С.М. проводила майстер – клас із паперопластики з теми «Українська символіка в паперопластиці». Мистецтво створення поробок із паперу дає широкі можливос­ті для розвитку творчих здібностей учнів, зокрема уміння уявляти, фан­тазувати, читати й самим виконувати схеми, шукати оптимальну форму та будову, пояснювати послідовність створення виробу, концентрувати увагу, дотримуватися чіткості й акуратності в роботі, знаходити кольо­рове вирішення. Тим більше, що під рукою завжди знайдеться аркуш па­перу. Учні виготовили Прапор України, прикрашений квітами та колосками. Діти із задоволенням працювали та виготовили атрибутику для оформлення інтер’єру класної кімнати.

    12.11.2020 з учнями 6 – Б класу  вчитель образотворчого мистецтва  Мельник Світлана Миколаївна провела майстер – клас із петриківського розпису «Казкові квіти Петриківки». Народний розпис є особливо цінним для виховання у дітей любові до рідного краю. Протягом багатьох століть у різних регіонах України формувалися школи декоративного розпису. Шестикласники із задоволенням взялися до розпису й у них вийшли дуже яскраві та колоритні роботи.

    Також, упродовж тижня відбувся конкурс на краще виконання Гімну України учнями 5-11 класів. Кожен класний колектив записував відео. Переможців конкурсу визначили з допомогою голосування, в якому взяли участь 248 осіб. За підсумками найбільшу кількість голосів набрали 5-В та 11-Б класи –  І місце, по 58, 7-А клас – ІІ місце, 31 голос, 8-А – ІІІ місце, 26 голосів. Дякуємо всім класним колективам за активну участь у конкурсі!

    Державні символи України  як  складова народного мистецтва,  культурного середовища українців є невичерпним джерелом,  мудрістю для морального та духовного виховання дітей. Виховуючи повагу до них, ми виховуємо морально-свідомих громадян своєї держави.  

Категорія: Новини | Додав: kostznz6 (2020-11-16)
Переглядів: 362 | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Погода
Погода
Ми на Youtube
Костопільський БТК
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
uCoz