Неділя, 2024-09-08, 3:40 AM
Вітаю Вас Гість | RSS

Костопільський ліцей №6

Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Каталог статей

Головна » Статті » Новини

Тиждень психології

У Костопільському ліцеї №6 пройшов Тиждень психології. Кожен день був присвячений важливому аспекту формування гармонійної особистості дитини і мав назву: 1 -« Моя підтримка», 2- «Мої емоції», 3- «Моя комунікація», 4 - «Моя сила», 5- «Моя Індивідуальність».

Проведено для учнів 2-3 класів діагностичну гру «Сім’я звірів».

Організовано терапевтичний практикум «Суперсила м’якої іграшки»для педагогів закладу. Кожен вчитель мав змогу обрати іграшку, як символічне джерело підтримки, слухача, який не засуджує, а полегшує висловлення своїх емоції, помічника, що допомагає справлятися зі складними ситуаціями.

Педагоги мали змогу долучитися до арт-терапевтичної роботи, щоб насититися позитивними кольорами, барвами полікувати свій психологічний стан. Фантастичні розмальовки зацікавили педагогів, бажаючі долучилися до великої колективної роботи.

Інтерактив «Коло підтримки» дав змогу дітям 4-8 класів пересвідчитися, що навколо є люди, що підтримають, розвеселять, допоможуть, навчать, просто подарують щирі обійми.

Учні першого класу виконували діагностичну вправу «Колір емоцій», де визначали власний емоційний стан і позначали на відповідній шкалі. Зрозуміти себе, щоб розуміти інших – мета такої роботи.

Учні 4-5 класів взяли участь у арт-вернісажі «Найдивовижніший смайлик». Діти малювали власні смайлики і прописували причину їх емоцій.

Для учнів 5-6 класів було запропоновано реалізувати фотоквест « Що дарує мені посмішку?». Учні 6-Б класу представили ідею «Радість спілкування з мамою», учні 5-Б класу - «Щастя, коли ми одна команда», учні 6-В класу «Подяка ЗСУ за радощі, які маємо», учні 5-А, 5-В та 6-А класів представили калейдоскоп щасливих миттєвостей у малюнках.

Для дітей пільгових категорій 9-11-х класів було проведено тренінг «Життя яскраве».

Тимбілдінг, як набір креативних вправ для формування командної взаємодії, був запропонований учням 10-11 класів.

Особливістю руханки, що проводилася в межах Тижня психології, було те, що учні 6-Б класу продемонстрували фрагмент виступу з чирлідингу і запропонували спільно виконати елементи. Ліцеїсти із задоволенням долучилися до виконання вправ, перерва-руханка виявилася продуктивною та позитивною.

Учні 3 та 4 класів подивилися відеоролик «Корисні підказки: Як зрозуміти іншого?». Після перегляду мали змогу письмово надати зворотній зв’язок, висловивши власні судження щодо побаченого.

Для учасників освітнього процесу було підготовлено інформаційний матеріал та повідомлено інтернет-ресурси «Як плекати в собі резильєнтність та чому це важливо?»

Педагоги закладу поповнювали внутрішній ресурс засобами мандалотерапії –дієвого способу поліпшення емоційного стану, зняття напруги, вираження емоцій, власного «Я».

П’ятикласники мали змогу в метафоричний спосіб віднайти внутрішню опору, яка дасть змогу пройти випробування, стати більш стресостійким. Вони малювали гору, яка витримає все і давали відповідь на запитання, чому саме їх гора вистоїть.

Учні 8-В класу мали змогу за допомогою метафоричних асоціативних карток відшукати власну силу, озвучити те важливе і значиме, що формує їх, як особистість.

Продискутували на тему «Як я розумію унікальність і неповторність кожної людини ?» учні 4-х класів.

Восьмикласники написали психологічне есе «Хто Я? Який Я? В чому моя індивідуальність?».

Тиждень психології завершився флешмобом «Моя особистість мовою аксесуару». Молодші школярі мали змогу представити себе за допомогою цікавої заколки, шапки, краватки, браслета, ремінця, прикраси, тощо. Учні 3-Б класу презентували себе за допомогою улюбленої м’якої іграшки. Всі бажаючі мали змогу скористатися фотозоною «Твоя усмішка творить дива», що мало на меті усвідомлення кожною дитиною власної цінності, значимості та неповторності.

 

Категорія: Новини | Додав: kostznz6 (2024-05-09)
Переглядів: 19 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Погода
Погода
Ми на Youtube
Костопільський БТК
Пошук

Copyright MyCorp © 2024
uCoz